Barion Pixel

Napszemüvegek nyomában – Ez a típus illik leginkább az arcomhoz

Minden hölgy tudja jól, egy igazi őszi szett csak a tökéletes napszemüveggel lesz kerek egész.

A 2020-as években megint fénykorát éli a napszemüveg láz. Láthatjuk nap mint nap laza szetthez felkapósan, elegáns blézert kiegészítően, de még a vörös szőnyegen is előszeretettel használják és variálják kedvenc sztárjaink.

A következő pár lépésben összeszedtük neked, hogy hogyan tudod meghatározni saját magad számára is azt a napszemüveg típust, ami a leginkább illik az arcformádhoz

Első ránézésre nem mindig könnyű megállapítani, hogy pontosan milyen formájú is az arcunk. A jellemző vonások egyénenként különbözően lehetnek karakterisztikusak, arról nem is beszélve, hogy bármi befolyásolhatja időszakosan is, például egy nemrégiben bekövetkezett hirtelen fogyás.

Azonban mutatunk egy egyszerű módszert arra, hogyan határozhatod meg, milyen az arcformád, és mit kell magadon jobban szemügyre venned.

Először is állj a tükör elé és nézz tökéletesen szimmetrikusan előre. A hajadat fogd jól hátra, hogy látszódjon a hajvonalad.  Ha „szabaddá teszed az arcod”, könnyebben meg tudod majd figyelni a lentebb sorolt vonásokat. Az arc felső határa legyen a hajvonal, az alsó az áll, a fül pedig nem befolyásolja az arcformát. Ezek alapján vedd szemügyre magadon a következő dolgokat, és döntsd el, hogy melyik típusba tartozol.

1 A kerek arc fő jellemzői a nagyjából azonos szélességű
és magasságú arc minden irányban az orrtól elindulva. A homlok és az áll is széles, nincs különösebb arcszegély. Ehhez az arcformához legjobban ajánlott szemüvegformák: a keskeny vonalú, szögletes vagy geometrikus formák, mert
határozottá teszik az arcot, míg az ovális formák nyújthatnak rajta.

2 Hosszúkás arcforma: az áll lefelé nyújtott, az arc keskeny. Sokszor markáns áll vagy homlok is tartozik az arctípushoz, az arccsontok jellegzetesek, keretet adnak az arcnak. Az ívelt, ovális vagy kerek formájú szemüvegek szélesíthetnek optikailag az arcon, ezért számukra őket ajánljuk.

3 Szív alakú arc: a homlok és a pofacsont széles és határozott, az állkapocs viszont keskenyedik. Sokszor társul hozzá két félkörben ívelt hajvonal.
Szemüveg választás szempontjából szerencsés arcforma,
szinte bármelyik típus illik hozzá, de leginkább a macskaszem formát javasoljuk.

4 Ovális arc, ezt tekintik a szakértők a legszabályosabb arcformának, ahol az arányok teljesen kiegyenlítettek. Az ovális arc jellemzői tehát a lágyan ívelt, harmonikus arányok. Szinte bármilyen keret jól áll ennek az arctípusnak, de különösen jó választás a geometrikus, vagy a kerek forma.

5Négyszögletes arc: a homlok és az állkapocs külső széle egy vonalban van, utóbbi elég határozott a többi arctípushoz képest. Javasoltak a macskaszem formájú szemüvegek, mivel azok a szemre vonzzák a tekintetet, optikailag nyújtva az állat és az arccsontot.

6 Gyémánt arcforma. Az áll határozott, de nem annyira, mint a hosszúkás arcformánál, a pofacsontok kiugróak. Ajánlott szemüvegek az ovális és macskaszem formájúak, mert ezek azok, amelyek legjobban emelik ki a gyémánt arcformájú hölgyek szépségét.

Természetesen ne feledkezzünk meg róla, hogy a tökéletes őszi napszemüveghez a tökéletes őszi szett kiválasztása is elengedhetetlen. Hétről-hétre megújuló kollekcióink biztosítják számodra, hogy mindent megtalálj nálunk, ami csak az őszi ruhatáradba kellhet.

Szeretettel várunk Budapest szívében található lakásbutikunkba, egy forró kávé/tea kíséretében, ahova ezen a linken be is tudsz jelentkezni, vagy nézz körül a legújabb kollekciónk között a weboldalon.

Sipos Cintia Rita

Sipos Cintia Rita

Ha tetszett a cikkünk, a következő írásokat is ajánljuk neked