Barion Pixel

Mit NE viselj az esküvői szezonban? – Tippek és praktikák, tiltólistás ruhák

Minden hölgy életében az egyik legmeghatározóbb esemény a saját esküvője.

Legyen szó hatalmas lakodalomról, vagy egy szűkkörű tengerparti ceremóniáról, vannak általános “szabályok”, amiket a násznépnek illik betartani.

Természetesen, ahogy minden esküvő, úgy minden ara más és más. Nem mindenkinek számít egyformán például, hogy ki, milyen színű ruhában érkezik, sőt, van olyan is, akit ez abszolút nem érdekel. Éppen ezért nagyon nehéz és bonyolult figyelemmel követni, hogy éppen melyik esküvőre mik az illemszabályok.

1 Első és egyben a legfontosabb: soha ne öltözd túl a menyasszonyt! A mélyen dekoltált, nagyon mini, crop ruhák, tele glitterrel-flitterrel, akármennyire is szépek, elvonhatják a figyelmet a menyasszonyról, ezért ezeket érdemesebb más alkalmakra tartogatni.

2 Színvilág. A megengedett színek nagyjából minden esküvőn azonosak. Fehéret, vagy nagyon fehérre hajazó színt pl: ekrü, nem igazán illik viselni, mint ahogy nagyon sötétet sem. Így a fekete, padlizsán, és egyéb mély árnyalatok is jobb, ha a gardróbban maradnak az esküvő napján. Hagyományos lakodalmon a piros is okozhat kellemetlenséget, hiszen a menyecske színe piros.

3 Kiegészítők, csak mértékkel! A feltűnő, virágos, oversized, esetleg csillogós hajdíszek több szempontból sem bizonyulnak a legjobb választásnak. Egyrészről valószínűleg a menyasszony/koszorúslányok haját díszítik, másrészről szintén nagyon figyelemelterelő darabnak számítanak, karöltve a túlméretezett fülbevalókkal és nyakláncokkal.

4 Tiltólistás anyagok, fazonok. Bár mostanában ismét virágkorukat élik az áttetsző, necc anyagú darabok, melyek sokszor még a fehérneműt is láttatják, egy esküvőn szinte egyenesen tiltólistásnak számítanak. Ugyancsak így a farmer és bőr anyagok, amik a legkevésbé sem toleráltak az esküvők nagy részén. A selyem, szatén anyagú, test vonalához simuló anyagokat és fazont sem minden ara szereti.

5 Minták, feliratok. Minden nő tudja jól, vannak azok az alkalmak, amikor érdemes kitűnni a tömegből egy-egy vicces feliratú pólóval, vagy egy vad, párducmintás ruhával. Egy esküvőre azonban nem igazán passzolnak az ilyen darabok, túlzottan kihívóak, sőt sokak szerint közönséges hatást keltenek, és inkább illenek szórakozóhelyre, mint esküvőre.

Reméljük tetszett a cikkünk, és hasznos tanácsokra találtál benne.
Minden, a weboldalunkon lévő ruhadarabot személyesen is lehet próbálni, nyitvatartási időben Showroomunkban: 1074, Budapest, Hársfa utca 24-ben.

 

Sipos Cintia Rita

Sipos Cintia Rita

Ha tetszett a cikkünk, a következő írásokat is ajánljuk neked