Barion Pixel

4+1 dübörgő trend 2021-ből – Hogyan zárjuk ki a fast fashiont?

"2021 a kreativitás éve lesz." – Írják a januári Forbes magazinban.

Az az egy biztos, embert próbáló nehézségekkel teli időszak áll mögöttünk. Éppen ezért mindenki rettentő nagy lelkesedéssel zárta le az évet, és kezdett bele 2021-be, egy új lökettel és egy jó nagy adagnyi kreativitással.

A divatszakma vezéregyéniségei a világjárvány ideje alatt sem tétlenkedtek, és már meg is hoztak nekünk pár divattrendet ami bizonyára meg fogja határozni a 2021-es évet. Ezek közül fogunk nektek bemutatni hármat, illetve negyedik pontunkban kitérünk a tudatos vásárlás megvalósítására, a legújabb irányzatra, mely világszerte elterjedt, avagy:

1A műszőrme az új luxus! Az ember lánya egyre inkább kezd öntudatos életet élni, odafigyelni nem csak magára, de jórészt a környezetére is. Rengeteg híresség tette le a voksát a szőrmementesség ellen 2020-ban, és úgy tűnik, a trendet mintegy követendő példaként, a divattervezők többsége mára már csak és kizárólag műszőrmével alkotja meg a ruháit. 

2 Glitter, flitter, csillogás minden mennyiségben. Ezen stílusú ruhák az 1920-as években élték virágkorukat, és lopták be magukat minden hölgy szívébe. A legtöbbünk előtt meg is jelenik a tipikus lógós-csillogós ruha, ha a Gatsby korszakra gondolunk, azonban pár éve ismét kezdtek teret hódítani ezek az igazán extravagáns darabok. Úgy tűnik, 2021-ben is fogunk látni belőlük még jó pár újtervezésű darabot a tabellán. 

3 Csak lazán, sportosan! 2020 új divatirányzatot kezdett el formálni a maga nemében, egyrészt praktikusság szempontjából alakult ki, másrészt pedig a tervezőket nagyon megihlette ez a különleges élethelyzet. Ezért a 2021-es kifutó bővelkedett sportos, laza, melegítős, otthoni viseletben. 

4 A legütősebb kombó! Kosztüm és crop top párosítása. A 2020-as év kifutóit kétségkívül az öltönynadrág és -kosztüm uralták. Régebben is imádták a nők felkapni őket suliba, munkába, vacsorára stb. Azonban az új divatirányzat szerint a legeslegjobb párosítás ezekhez a szettekhez nem más, mint a crop top, crop blúz. Kétségtelenül elegáns és nagyon nőies viselet szerintünk is.

4+1 divatirányzat: Zárjuk ki a „fast fashion”-t!

Azok a boltok tartoznak ebbe a kategóriába, melyek azért jöttek létre, hogy a legnagyobb divattervezők trendjeit lemásolva, tömeggyártásra átalakítva, elérhető áron juttathassák el az aktuális divatnak megfelelő darabokat, minél gyorsabban és minél olcsóbban az emberekhez.

Az egyik legfőbb probléma, hogy a legtöbb ilyen multi üzletlánc telephelye, ahol a gyártás történik, keleten, például Bangladesben, Indiában vagy Kambodzsában zajlik, ahol gyermekeket és nőket 85%-ban elfogadhatatlan béren dolgoztatnak a textiliparban. A hajtás pedig óriási, többnyire 3-4 hetente érkeznek az új kollekciók a hatalmas nyugati fast fashion üzletláncokba. Arról nem is beszélve, hogy már egyszeri olvasás során is nyilvánvalóvá válik, hogy mekkora pazarlás, környezetszennyezés, „túlgyártás” történik egy-egy ilyen kollekció kihozatala során. 

Vásároljunk kis boltokból, hazai viszonteladóktól, akiktől pontosan meg tudjuk érdeklődni, hogy milyen eredetű a ruha, honnan származik, mi az összetétele? Akiknél biztosak lehetünk benne, hogy nem egy nagy, kizsákmányoló multicéget támogatunk a vásárlásunkkal, hanem egy általunk választott vállalkozót, aki véleményünk szerint korrekt szolgáltatásért kapja meg a fizettségét. Rengeteg márka állt jó ügy mellé a bevételük egy bizonyos százalékával, így általuk mi is segíthetünk, költésünk pár százaléka jótékony célra fordítódik.

Mindenkinek sikerekben gazdag új esztendőt kíván a Sicy’s Showroom csapata.Sipos Cintia Rita

Sipos Cintia Rita

Ha tetszett a cikkünk, a következő írásokat is ajánljuk neked